BLOG

Postări recente

Dezvoltarea emoțiilor la copiii cu autism

Copiii cu autism își reglează cu dificultate emoțiile și au o capacitate mai redusă de exprimare a acestora (Paulraj, Alwi și Vetrayan, 2016). Aceștia pot…

Stereotipii la copiii cu TSA

Copiii cu autism pot prezenta o gamă de  comportamente rigide și idiosincratice, întârzieri sau afectări ale jocului simbolic, ale creativității și imaginației, însă utilizarea unei…

Specificul evaluării și intervenției psihologice în TSA

Diagnosticul de autism este un model clinic al comportamentelor aberante care se abat de la dezvoltarea socială și lingvistică normală. Diagnosticul poate fi o provocare…

PARTICULARITĂȚI ALE DEZVOLTĂRII SENZORIALE LA COPIII CU AUTISM

Anomaliile senzoriale pot avea un impact negativ asupra vieții persoanelor cu autism și a familiilor acestora.  Copiii cu TSA prezintă o tulburare a modulării senzoriale.…

De ce este autismul așa greu de diagnosticat?

Principala caracteristică a autismului este varietatea, acesta apărând  și manifestându-se în diverse forme. Nu există doi autiști la fel și nici nu este obligatoriu ca…

Dezvoltarea limbajului la copiii cu autism

Limbajul este una dintre ariile grav afectate în autism, estimându-se faptul că aproximativ o treime dintre autiști nu reușesc achizitionarea niciunei forme de limbaj și…

Întârzierea în interacțiunea socială la copiii cu autism

Întârzierea în interacțiunea socială apare printre primele caracteristici notabile în autism, părinții fiind cei care observă că copilul nu răspunde la nume când este strigat,…

Scroll to Top